Estee Strooker

 • Masterchef
 • 't Amusement
 • 24kitchen
 • Kookboek

Estée Strooker

________

chef-kok

Chefkok Estee Strooker
Kweekland Estee Strooker

Kweekland 2023

________

Dit moestuinseizoen (mei tot november) zal Estée neerstrijken in de kas van Kweekland voor verschillende inspiratiesessies en workshops.

Deze fantastische Arnhemse stadstuin is al jaren een inspiratiebron voor Estée.

Kweekland is een kas met bijbehorende moestuin van eigenaar Steven Koster. De tuin wordt compleet gerund door vrijwilligers, onder leiding van Vincent. Op deze plek hebben buurtbewoners een oogstaandeel in de tuin om zelf hun lokale groente te mogen oogsten. De manier waarop de vrijwilligers, en Vincent in het bijzonder, met passie en respect (voor de natuur, maar ook de medemens) omgaan met dit stukje Arnhemse grond is inspirerend.

“Naast de verschillende kruiden, eetbare bloemen en groente die mij directe kook-inspiratie geven, merk ik dat ik hier tot rust kom. De plek geeft mij ruimte in mijn hoofd.”

De samenwerking met de vrijwilligers van het land geven haar een ander perspectief op haar werk en de zin van het leven. Waar eerder efficiëntie en resultaatgerichtheid belangrijke pijlers waren, komt daar nu ook veel meer aandacht voor ‘het proces van herstel en groei’ bij.

De agenda van de verschillende inspiratiediners en workshops wordt continue up to date gehouden. Er zal iedere maand een nieuwe agenda verschijnen met de data voor de daarop volgende maand.

Tickets bestelt u via deze link.

Kweekland sessies – Voorjaar 

Evenementen:

Vrijdag 2 en zaterdag 3 juni (laatste kaarten)

Vrijdag 16 juni

Vrijdag 23 juni en zaterdag 24 juni

Tijd: 18.00

Prijs: 115 euro (excl. drank)

Culinaire inspiratiesessie 

In deze masterclass van Estée Strooker word je meegenomen op een culinaire reis door de moestuin van Kweekland.

Terwijl je meer leert over lokale landbouw en de korte keten proef je verschillende amuses die gecreëerd zijn met ingrediënten uit de tuin. 

Om vervolgens te genieten van een culinaire presentatie van verschillende gerechten in de kas zelf. 

Het diner zal bestaan uit een zestal gerechten. Groente spelen hierbij altijd de hoofdrol en worden ondersteund met lokale zuivel, vlees of vis. 

Kweekland – Pluk Picknick

25 juni luiden we de zomer in met een speciaal evenement: de Pluk Picknick!
Deze middag kun je op een zeer toegankelijke manier genieten van Kweekland.
 
Hoe werkt het?
We verdelen de ontvangst in drie tijdslots:
12.00-15.00 uur
13.00-16.00 uur
14.00-17.00 uur
Bij binnenkomst ontvang je een tas vol lekkers, een stempelkaart, glazen, borden, bestek en een picknickkleed.
Met jouw kleed zoek je een lekker plekje in de tuin.
In de tuin zijn er verschillende plekken waar je een hapje kunt krijgen en onder begeleiding pluk je zelf je lunch bij elkaar!
Ook staat er een bar vol met verkoelende drankjes voor je klaar. 
 
Deze middag is fantastisch om lekker met je vrienden en familie te genieten. Neem vooral de kinderen lekker mee!
Als stelletje verstop je gewoon je kleedje achter de grote eik! 😉 
 
Tickets bestel je via deze link

Parijs 2023

________

Vanaf november zal Estée een andere lang gekoesterde droom verwezenlijken:

Ze heeft er altijd van gedroomd om haar eigen restaurant in Parijs te openen.

Vanaf medio november tot medio februari zal ze daarom met de scepter zwaaien in het bijzondere restaurant Fulgurances l’Adresse in Parijs. Dit restaurant biedt chefs van over de hele wereld de mogelijkheid om zichzelf te ontplooien in een creatieve en ultra-Parijse omgeving. Samen met het vaste Fulgurances team zal ze die maanden haar menu serveren.

Wil je meer weten over dit restaurant? Kijk dan hier.

Chefkok Estee Strooker

Diners & Events 

________

Op aanvraag verzorgt Estée privé diners of catering op hoog niveau voor bij u thuis of op locatie. In overleg is er veel mogelijk.

Estée is creatief en zeer flexibel als het gaat om een persoonlijke invulling van een feestelijke avond.

Met haar jaren lange ervaring weet u zeker dat er niets aan het toeval zal worden overgelaten en alles tot in de puntjes zal worden verzorgd.

Eerder verzorgde Estée met haar team al verschillende diners bij mensen thuis, maar ook grote diners op locatie van gezelschappen tussen de 50 en 150 personen. Ideaal voor een bruiloft of zakelijk evenement. 

In overleg zal ze een mooi menu samenstellen en meedenken over de invulling van de rest van de avond. 

Benieuwd of Estée iets voor u kan betekenen? Neem dan contact op via onderstaand contactformulier.

Culinair Expert

(video)-presentatie en receptontwikkeling

________

Als chef bij o.a. 24kitchen heeft Estée veel ervaring met het maken van kookvideo’s. Estée is charismatische en vrolijke verschijning voor de camera, maar bovenal een professional die haar vak goed verstaat. Als chefkok kan ze mensen inspireren en leren over voeding. 

Estée maakte verschillende programma’s voor 24kitchen waaronder het reisprogramma Estée in Parijs en het vegetarische kookprogramma Vlees noch Vis. Daarnaast heeft ze ook ervaring met live-presentatie door haar gastoptredens bij koffietijd. 

Estée werkte samen met verschillende merken en bedrijven voor het ontwikkelen van recepten en het maken van inspirerende (kook)video’s bij hun product. 

Ze is een culinaire duizendpoot en heeft een gigantische bibliotheek aan recepten in haar hoofd.

Samen met Rabobank maakte zij een campagne tegen voedselverspilling in de horeca. Voor o.a. Tefal maakte zij video’s bij hun nieuwe pannenlijn. Voor Syngenta kookvideo’s over de veelzijdigheid van snoeptomaatjes en snoeppaprika’s. 

Estée zet zich in voor meer bewustwording over de voedselketen, voor het inspireren en leren over het maken van de juiste keuzes op het gebied van voeding in de moderne samenleving. 

Haar jeugdige enthousiasme gecombineerd met de nodige ervaring als ondernemer en chef maakt haar een interessante spreker voor een lezing, workshop of masterclass. 

Zo verzorgde Estée eerder lezingen voor onder andere hoge scholen (horeca opleidingen), PWC, Capgemini en het Openluchtmuseum Arnhem. 

Wilt u Estée graag inhuren voor een lezing, kookvideo, (video)-presentatie, het ontwikkelen van recepten, een workshop of masterclass. Neem dan contact op via onderstaand contactformulier.


  We gebruiken cookies voor het bijhouden van (geanonimiseerde) statistieken. Door op 'sluiten' te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in ons Privacy Statement.  

  Estée in Parijs

  Vanaf nu tot 15 maart kook ik in Parijs bij restaurant Fulgurances l’adresse .

  Dit restaurant ligt in het 11e arrondissement in de buurt van Bastille. Het is een klein Parijs’ zaakje met circa 30 zitplaatsen. Het bijzondere aan Fulgurances is dat ze werken met ‘Chefs in residence’. Tijdelijk ben ik dus geheel verantwoordelijk voor de keuken!

  Van maandag t/m vrijdag bereid ik een fantastisch 7-gangendiner voor 75 euro. Dus mocht je een keer in Parijs zijn kom dan gezellig langs! Reserveren kan uitsluitend via de website van het restaurant.

  Vanaf april zal ik opnieuw neerstrijken bij Kweekland. Om in het moestuinseizoen opnieuw inspiratiesessies, workshops, diners en evenementen te organiseren.

  Hierover volgt later meer informatie.


  Schrijf je in op mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte.